Bij herman de vries staat de zintuiglijke ervaring centraal. Hij gelooft dat de natuur kunst is. Het is er, en hij maakt het zichtbaar. Bij de brug over de Regge, die achter het Westerflier ontspringt deed hij een ingreep in de natuur.

In het water van de rivier bevindt zich een vistrap, waardoor het stromende geluid van de Regge goed hoorbaar is. herman de vries plaatste een tekstwerk op de brug. Met zijn ingreep vraagt hij op deze plek naar de bewegingen van het water te kijken en te luisteren. De tekst op het bordje van de brug is gebaseerd op ontmoetingen met de Amerikaanse kunstenaar James Lee Byars, die als performance een glas champagne bij zijn oor hield en dan zei: ‘hear the bubbles’.

Locatie:
see hear the bubbles (2011) is te vinden bij de brug aan de Deventerdijk over de Regge bij landgoed Westerflier in Diepenheim.

Podcast:
In de podcast ‘Voor je voeten’ gaat Luuk Heezen in gesprek met enkele kunstenaars achter de Tuinen van Drawing Centre Diepenheim. Luister hier naar het gesprek met herman de vries over zijn visie op kunst, tuinen en het landschap.